Coaching? Vanzelfsprekend!Het is een misvatting dat coaching of managementondersteuning alleen zinvol is wanneer er sprake is van een probleem. Sterker nog, het zou standaard in je 'ondernemerpakket' moeten zitten. Dat is bij Het Gezonde Net leden het geval. Coaching kan helpen om de omslag van zorgverlener naar zorgondernemer beter te kunnen maken.

Positieve insteek
Coaching kun je op individuele basis inzetten maar ook in een team. Bij individuele  training wordt dieper ingegaan op het persoonlijke vlak. Een coach kun je zien als iemand waarmee je samen op zoek gaat naar oplossingen, bijvoorbeeld om vaste patronen te doorbreken. Belangrijkste doel is veelal beter te functioneren, wat in de meeste gevallen leidt tot betere bedrijfsresultaten.

Lees het hele artikel >>

| top |

 


 

Blijven bewegen is sleutel voor zelfstandigheid patiënt

 


Veel mensen krijgen te maken met problemen bij het bewegen door ziektes als MS, cerebrale parese, beroerte en artrose die bewegingsmogelijkheden verminderen. Die bewegingsproblemen hebben bij iedere ziekte een andere oorzaak en vereisen dus een andere behandeling. Vincent de Groot  (hoogleraar revalidatiegeneeskunde VUmc) kiest voor therapie op maat.

“We weten steeds beter hoe we mensen aan het lopen houden en weer aan het lopen krijgen na ziektes waarbij men eerder blijvend ‘van de been raakte’. Door ons te richten op bewegen, kunnen mensen ook blijvend zelfstandig functioneren en dat verhoogt hun autonomie.” 

Lees het hele bericht >>

| top |

 


 

Groei in kwaliteit door Zorg in Zicht

 Alles draait bij de praktijk Specifiek Fysiotherapie om kwaliteit. Met het team hebben ze daarmee naam gemaakt in de regio.
Als praktijkhouders willen ze gemakkelijk door het bedrijfsproces meegenomen worden zoals ze ook hun patiënten door onze praktijk voeren en laten terechtkomen bij de juiste behandelaar. Het werd een nieuw systeem voor het patiëntendossier, het werd Intramed, Intramed PLUS en ParaBench.

Bovendien waren ze op zoek naar een goed personeelsmanagementsysteem en naar financieel inzicht. Met "Zorg in Zicht" zijn ze daarbij niet langer zoekende.

Lees het hele artikel >>

| top |


 

'Kwart Nederlanders registreert beweging'


De helft van de Nederlanders is de afgelopen drie jaar bewuster gaan leven. In deze periode is men vooral minder alcohol gaan drinken, minder gaan eten en meer gaan letten op de mentale gezondheid. Deze bewustwording zorgt er mede voor dat een kwart van de Nederlanders dagelijkse beweging registreert.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlanders.


Nederlanders kiezen een bewuster leven
Nederlanders hebben de afgelopen drie jaar massaal gekozen voor een bewuster leven (52 procent). Dit is met name het geval bij de leeftijdsgroep tot 35 jaar (58 procent). 50-plussers kiezen er minder vaak voor (48 procent). Bewuster leven uit zich over het algemeen in gezonder en bewuster omgaan met voeding en meer bewegen. Voor 54 procent geldt dat een gebeurtenis in de omgeving heeft gezorgd voor de verandering, zoals ziekte, het overlijden van naasten of het krijgen van (klein)kinderen.

Lees het hele bericht >>

| top |


 

 

  

Afmelden Nieuwsbrief | Wijzig mijn gegevens | Contact

 

Nu ook op twitter en LinkedIn. Beweeg je met ons mee?
Volg ons dan!

  

 

 

 

 

 

 

..