Dé uitkomst voor de onafhankelijke patiënt

 

Fysiotherapeut, de digitale

 

patiënt komt eraan!

 
De patiënt staat steeds vaker zelf aan het roer tijdens zijn behandeling. En het einde is nog niet in zicht. Tel daar de huidige technologische ontwikkelingen bij op en de toekomst voor de fysiotherapeut gaat onomkeerbaar veranderen.

 

Symposium 2.0
Onlangs werd het symposium ‘Fysiotherapeut 2.0’ georganiseerd waar de toekomst van de  fysiotherapeut centraal stond. Fysiotherapeuten uit het hele land die verder kijken dan de traditionele behandelmethodes voegden hun kennis en visie samen tijdens ‘Fysiotherapeut 2.0’. De aanwezige zorgprofessionals lieten tijdens het symposium zien van deze tijd te zijn.

Lees het hele artikel >>

 

Lees alles over het congres van fysiotherapie2.0. Op deze site zijn alles bijdragen te downloaden.

 

 

Eerder verschenen in deze reeks:

 

 

Eerder verscheen in deze reeks


 

hulp of hype? 

Revalideren terwijl je tennist, skiet of golft. In steeds meer fysiotherapiepraktijken en revalidatiecentra wordt gebruik gemaakt van spelcomputers om therapie voor patiënten gemakkelijker en leuker te maken. Maar hebben deze hulpmiddelen ook significant effect of is gaming slechts een vleesgeworden hang naar vernieuwing?

Lees het artikel

 

De fysiotherapeut specialiseert zich tot orthopedisch echografist. Radioloog professor dr. Jan Gielen van de Universiteit van Antwerpen, ziet zijn vakgebied razendsnel veranderen. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en nieuwe technieken stimuleren een verregaande specialisatie van de radiologie.

Klik hier >>

 

 

Webbased Keten Informatie Systemen leveren een significante bijdrage aan verbetering van zorg van voornamelijk chronisch zieken door het ondersteunen van de multidisciplinaire en integrale behandeling. Belangrijk uitgangspunt hierin is dat de patiënt zelf een actieve bijdrage kan leveren omdat een patiëntentoegang integraal onderdeel uitmaakt van het KISklik hier >>

 

 

ICT maakt het leven van zorgondernemers gemakkelijker:
Dienstverlening 
klantvriendelijker en efficiënter
klik hier>>