Multidisciplinair werken aan chronische coccygodynie
 

Chronische coccygodynie is een aandoening met pijn in de regio van het stuit-of staartbeentje die langer dan twee maanden duurt. Het is een aandoening die tot aanzienlijke pijn en functioneringsproblemen kan leiden. Een bevalling, een val op het stuitje of een chronisch repetitief trauma zijn de meest voorkomende oorzaken van coccygodynie.

Klachten uiten zich met name in pijnprovocatie bij (langdurig) zitten of opkomen uit zit. De diagnose wordt gesteld middels de anamnese waaruit deze klachten blijken en het opwekken van de pijn bij palpatie of mobilisatie van de coccyx.

"Het stuitje, maar vooral ook de patiënt met pijn aan het stuitje verdient meer aandacht". Vanuit deze gedachte hebben orthopedisch manueeltherapeuten Cecile Rost, Meine Veldman en Roel Stupers hun handen ineen geslagen. Zij zetten zich vol enthousiasme en vanuit eigen expertise in voor patiënten met chronische coccygodynie.  

Lees het hele artikel >>

| top |


 

Benchmarken in de paramedische sector

 



Het blijkt dat meer dan de helft van het aantal patiënten zonder chronische klachten rechtstreeks, zonder verwijzing bij de fysiotherapiepraktijk binnenkomt. We kunnen hieruit concluderen dat de fysiotherapeut goed gevonden wordt door de patiënt.

Er is bovendien te zien dat de lijn nog steeds stijgt. Deze cijfers en nog veel meer volgen uit Parabench. Met benchmarken voor de paramedische sector kunnen we op grote schaal prestaties en cijfers vergelijken van grote groepen ondernemers en praktijken.

Lees het hele artikel >>

| top |


Patiënt mijdt zorg om kosten van eigen risico
 

14 procent van de patiënten zegt af te hebben gezien van een vervolgbehandeling, omdat die onder hun eigen risico valt. En hoewel bijna iedereen inmiddels inzicht in zijn kosten heeft, snapt bijna de helft niets van de rekeningen.
Het onderzoek onder ruim 9000 mensen is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF,

het landelijk platform GGZ en gehandicaptenorganisatie Ieder(in). Volgens de NPCF zien met name mensen met een beperking of psychische problemen af van een vervolgbehandeling, zoals een bezoek aan een specialist, een laboratoriumonderzoek of pillen bij de apotheek. Een woordvoerder: ,,Mensen met chronische ziekten als diabetes maken gegarandeerd hun eigen risico op, maar deze groepen - met toch al een kleine portemonnee - niet. Hun zorg beperkt zich veelal tot de huisarts."

Lees verder >>

| top |


Fysiotherapeutische zorg nooit ver weg


Alle inwoners van Nederland kunnen binnen een redelijke termijn en redelijke reistijd een fysiotherapeut, logopedist of verloskundige vinden die een contract heeft met hun eigen zorgverzekeraar. Dat geldt ook voor dunbevolkte gebieden, zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Aanleiding voor het onderzoek van de NZa waren klachten van fysiotherapeuten, logopedisten en verloskundigen over de manier waarop zorgverzekeraars contracten afsluiten.

De zorgaanbieders vonden dat de geboden tarieven te laag zijn en dat de zorgverzekeraars geen ruimte geven om te onderhandelen.

Lees het hele nieuwsbericht >>

| top |

 

 

 

  

Afmelden Nieuwsbrief | Wijzig mijn gegevens | Contact

 

Nu ook op twitter en LinkedIn. Beweeg je met ons mee?
Volg ons dan!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

..