Opleidingen en masterclasses voor
de ondernemende fysiotherapeut

 


De markt van zorgondernemers is continu in beweging. Om je te blijven ontwikkelen is het essentieel om je als fysiotherapiepraktijk te blijven verbeteren. Kennis verbreden, je onderneming (nog) beter positioneren, je bedrijfsvoering strak en efficiënt organiseren, cliënten / patiënten optimaal bedienen, ondernemerskansen leren zien en benutten en meer. 

Maar hoe doe je dat? Hoe maak je je praktijk ‘beter’ en waar moet je beginnen?

Lees het hele artikel >>

| top |


 

Succesvol in de GGZ

 


 

Bij Silver Psychologie hebben ze een andere kijk op de praktijkvoering dan de gemiddelde zorgverlener in de GGZ. Dat merken zorgverzekeraars en ambtenaren bij gemeentes meteen. Volgens Bas van de Steeg moet je snappen dat de financiële middelen beperkt zijn.

Dat niet alleen de zorg voor de cliënt centraal staat, maar ook de mogelijkheden om die zorg te financieren. Dat levert een spanningsveld op: hoe kunnen zorgverleners met het geld dat er is, zoveel mogelijk cliënten helpen?

Lees het hele artikel

| top |


 

Ook klein beetje beweging heeft positief effect op gezondheid
 

Vijftien minuten lichte inspanning per dag verlaagt al de kans op vroegtijdig overlijden. Meer beweging zorgt voor een verdere bevordering van de gezondheid. Ook kort intensief sporten is goed voor de gezondheid. Acht minuten per dag is al genoeg voor een merkbaar effect.
 

Regelmatig matig intensief bewegen, zoals fietsen of stevig wandelen, kan het risico verlagen op coronaire hartziekten, diabetes, beroerte, depressie, botontkalking, dikke darmkanker en borstkanker. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen beveelt dan ook aan om minimaal 30 minuten per dag matig intensief te bewegen, of 75 minuten per week hoog intensief. In 2014 voldeed 56 procent van de volwassen Nederlanders aan deze norm.

Lees het hele artikel >>

| top |


 

Stress, slaap en ontspanning

Gezondheid, vitaliteit en leefstijl houden ons meer en meer bezig. Niet alleen professioneel, ook privé. Er is geen ontsnappen meer aan. Er is dagelijks veel aandacht in de media over deze thema’s, niet in het minst omdat ‘health’ wellicht ook de belangrijkste groeimarkt is voor de grootste bedrijven ter wereld zoals Apple en Google.

 

De bewustwording bij de schadelijke gevolgen van leefstijl gerelateerde zaken zoals inactiviteit, overgewicht, stress, roken of alcoholgebruik is diep doorgedrongen in de samenleving. Gezondheid staat bij velen op nummer 1, althans qua beleving.

Het echt gaan doen blijkt lastig
In de uitvoering blijkt een gezonde leefstijl toch iets weerbarstiger. De vraag is hoe en waar je moet beginnen. En hoe houd je het vol? Het is ook zoveel. Voldoende en verantwoord bewegen, gezond eten en drinken, voldoende ontspannen en gezond slapen. Daarbij zijn de vaak goedbedoelde adviezen die je overal krijgt en leest, soms ook nog tegenstrijdig en passen niet bij iedereen.

Wel of niet te rusten? Lees het hele artikel >>

| top |

 

 

 

  

Afmelden Nieuwsbrief | Wijzig mijn gegevens | Contact

 

 

 


Beweeg je met ons mee?
Volg ons dan!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..